Médiamegjelenések 2014-ben

Az Útkezelő Szervezetről megjelent nyomtatott és videó anyagok.

Médiamegjelenések

Újság

 2014.03.31.

 

Új funkciót kap a megújuló Király utca

Nem csak megújul, de a győri rendezvények idején fesztiválutcává is alakul a Király utca.


 

 gyorplusz.hu.hu

 

Rádió

     

Televízió

 2014.03.31.

Már lüktet a Király utca

Gőzerővel zajlik a Lüktető Belváros projekt keretében megvalósuló, Király utcai felújítás. Fekete Dávid alpolgármester és Prédl Antal, az útkezelő szervezet intézményvezetője még hétfőn, a Győr+ kamerája előtt jelentették be a 190 millió forintos munkák megkezdését. A Király utcában korábban már felújították a közvilágítás, most pedig a burkolatot cserélik ki, ráadásul a Széchenyi és a Bécsi kapu tér közötti szakasz funkcióbővítésen is átesik. A látványos munkák tervezett befejezési határideje október, de kedvező időjárás esetén akár már augusztusban végezhetnek a szakemberek a fejlesztéssel.

190 milliós Király utca

190 millió forintból újul meg a következő hónapokban a Király utca. A munkálatok április elsején, vagyis kedden kezdődnek a Széchenyi tét irányából, fokozatos korlátozások bevezetése mellett. A Lüktető Belváros projekt újabb fontos mérföldkövét jelentő fejlesztés nem csak felújítást, de funkcióbővítést is jelent a Király utcában, ahol ősztől nagyobb vásárok vagy rendezvények idején 20 darab pavilont is el tudnak majd helyezni. Fekete Dávid alpolgármester a felújítást megelőző, hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, elvileg októberig kell végezniük a szakembereknek, de kedvező időjárás esetén akár már augusztusra elkészülhet a teljesen felújított sétálóutca.

Megújul a Király utca

A Király utca felújításával folytatódik Győrben a Lüktető Belváros program. A burkolatot uniós és állami támogatással korszerűsítik, több mint 2.200 négyzetméteren. Az utcának a fesztiválok idején is komoly szerepet szánnak, ezért úgy alakítják ki, hogy akár húsz pavilon elférjen itt. A Tejfölös Asszony szobránál új ivó kutat és zöld felületet alakítanak ki, és a teret alkalmassá teszik színpadi produkciók számára is.


 

 tv.gyorplusz.hu

 

 

 

 

 

 

o2hir.hu